Susanne van Althuis

IMG 6522Koordirigent, arrangeur en muziekdocent Susanne van Althuis wist van jongs af aan dat zij muziekdocent wilde worden en is in 2011 begonnen aan de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium Utrecht. Tijdens deze opleiding is zij in aanraking gekomen met koordirectie en heeft ze haar passie hierin gevonden. Al vroeg in de opleiding had ze een aantal koren onder haar hoede die ze met veel plezier op een hoger plan tilde.

In 2016 is Susanne afgestudeerd met bijvak zang en een afstudeeronderzoek over samen zingen zonder angst. Zij heeft vervolgens de opleiding Dirigent Licht Vocaal onder leiding van Tijs Krammer succesvol afgerond. Momenteel werkt ze met Vocal Vision uit Zeist en met Popkoor 0183 uit Gorinchem. Daarnaast heeft zij diverse kinder- en jeugdkoren in Utrecht en omstreken en werkt ze als vakleerkracht muziek in het primair onderwijs.

Susanne is een energieke, jonge koordirigente die mensen graag meeneemt in haar passie voor muziek. Een veilige groep waarin elke stem telt, dat is volgens Susanne de basis voor een gezellige en leerzame week.