Ruben Smits

Dirigent-arrangeur Ruben Smits is een muzikale alleseter. Hij heeft affiniteit met zowel lichte muziek (pop, jazz en gerelateerde genres) als klassieke muziek. Met de vocal groups Studio Voices (Utrecht) en VIVID (conservatorium Zwolle) houdt hij zich bezig met a-capella pop, jazz en moderne klassieke muziek. Als docent koordirectie is hij verbonden aan de Ward Swingle Cursus (zomercursus voor koordirigenten licht vocaal) en De Dirigentenwerkplaats Utrecht. Bij de laatste geeft hij ook geregeld een arrangeercursus.  

 

Inmiddels zijn een paar honderd arrangementen van zijn hand verschenen, die worden aangevraagd, uitgegeven en uitgevoerd door groepen in binnen- en buitenland. 

 

Hij studeerde af voor de Master Muziekwetenschap (Universiteit Utrecht) met een onderzoek naar het Nederlands Kamerkoor. Buiten zijn werk als musicus is hij een van de drijvende krachten achter VolKoren.tv, videoplatform voor de Nederlandse koorwereld, en was hij van 2016 tot 2019 lid van de Youth Committee van de European Choral Association – Europa Cantat.

 

www.rubensmits.nl

Susanne van Althuis

Koordirigent, arrangeur en muziekdocent Susanne van Althuis wist van jongs af aan dat zij muziekdocent wilde worden en is in 2011 begonnen aan de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium Utrecht. Tijdens deze opleiding is zij in aanraking gekomen met koordirectie en heeft ze haar passie hierin gevonden. Al vroeg in de opleiding had ze een aantal koren onder haar hoede die ze met veel plezier op een hoger plan tilde.

 

In 2016 is Susanne afgestudeerd met bijvak zang en een afstudeeronderzoek over samen zingen zonder angst. Zij heeft vervolgens de opleiding Dirigent Licht Vocaal onder leiding van Tijs Krammer succesvol afgerond. Momenteel werkt ze met Vocal Vision uit Zeist en met Popkoor 0183 uit Gorinchem. Daarnaast heeft zij diverse kinder- en jeugdkoren in Utrecht en omstreken en werkt ze als vakleerkracht muziek in het primair onderwijs.

 

Susanne is een energieke, jonge koordirigente die mensen graag meeneemt in haar passie voor muziek. Een veilige groep waarin elke stem telt, dat is volgens Susanne de basis voor een gezellige en leerzame week.